Conchi Gonzalez

Fotograf, formgivare, storyteller

Maria de la Concepción Gonzalez Garcia döptes jag till i en liten kyrka, i Madrid, för många år sedan. Men alla kallar mig Conchi.

Jag slutade aldrig vara nyfiken. Först blev jag fotograf, på den analoga tiden, sedan grafisk formgivare. En kollega introducerade mig till digital storytelling och där började jag utforska berättelsernas kraft. För att förstå läste jag genus, att göra film med historia, utställningskunskap…jag fick små pusselbitar för att fortsätta lägga det stora pusslet om vad som berör oss människor på djupet.

Mitt företag Amiforma har funnits sedan 1997. De senaste fyra åren har jag varit anställd på Jönköpings läns museum där har jag producerat utställningar, haft workshoppar i digital storytelling och arrangerat en mängd spännande och roliga tillställningar.

Nu gör jag comeback med allt det som jag älskar att göra; digitala berättelser, film och att hjälpa företag, föreningar och organisationer att synas och bli självständiga vad gäller den digitala kommunikationen. 

 
 
 

Hemligheter om mig…

vandring_camino.jpg
 

Att vandra är min passion, det är där jag hittar till min egen kärna, min kreativitet och min lust till livet.

Det finns mycket forskning kring vandringens alla fördelar för den fysiska hälsan; pulsen går ner, halten av stresshormonet kortisol i blodet minskar, mindre risk för hjärtsjukdomar, diabetes och benskörhet…

Att vandra gör mig kanske inte till en bättre människa, men jag blir väldigt medveten om det riktigt viktiga i livet. Det enkla, självklara.

Jag vill gärna dela med mig av mina erfarenheter och startar nu ledda vandringar i Skåne. Hoppas vi ses.

 
flodsol.jpg

Meditativ vandring

Vill du träna på att bli mer närvarande och komma närmare dig själv?

En tredagarsvandring med gående meditationer och närvaroövningar.
Paketet innefattar vandring, meditationer och två övernattningar (vandrarhem och hotell).

 
tretrad1.jpg

Vandra och fotografera

På en del av Skåneleden leder jag en- och tredagarsvandringar med en kurs i fotografering. Paketet innefattar vandring, kurs och två övernattningar (vandrarhem och hotell).