Kurser

Mobilen har du alltid med dig, den är kameran vi mest använder nu. Här får du tips och tricks som proffsfotografer använder för att göra bilderna mer spännande.
Under en halv dag får du lära dig hur du enkelt kan få ut det mesta av din mobilkamera. Med hjälp av appar, tips och tricks lär du dig få snyggare och skarpare bilder. Vi lär oss också hur du får in dina bilder i datorn och hur du kan använda bilderna till sociala medier (egen hemsida, blogg, webbshop, Instagram, fotoböcker, andra sociala kanaler etc).

Förkunskaper: inga
Material: ta med en mobil med en inbyggd kamera.

Fota med mobilen

Vill du göra en berättelse som berör? Det kan handla om ett kapitel i ditt liv som du vill bevara och dela med andra eller en insikt som du vill sprida. Det kan vara en berättelse du vill dela med dina barnbarn. Eller en kort film som du vill sprida.
Workshoppen varar i 2-3 dagar och kommer att hållas under våren 2020.

Workshop i digital storytelling

Föreläsningar

Varför syns inte kvinnor i historieböckerna?

En föreläsning om varför kvinnor inte syns i historien och hur det påverkar vår tid och våra ungdomar.

Hållbarhet

Tillsammans med Björn Dahlbäck, fd gd på Polarforskningsintitutet, föreläser vi om inre och yttre hållbarhet. Vi pratar om polarforskningens betydelse för att hitta lösningar på klimatförändringarna, om hur vi, som privatpersoner, kan påverka och förändra för en yttre men också en inre hållbarhet.

Hur kan du använda digitala berättelser?

Vad är en digital berättelse och hur kan du använda dig av digitala berättelser i din organisation? Jag föreläser om metoden och vidar berättelser som använts till olika ändamål.